Kikforkids

 

Kikforkids, begeleiding voor kinderen met overgewicht.

Iets doen aan het overgewicht of het voorkomen van overgewicht bij kinderen is geen overbodige luxe. Er zijn veel verwarrende adviezen, strijd aan tafel en goed bedoelde tips van Opa’s en Oma’s, die het er niet gemakkelijker op maken.Zomaar een dieet beginnen is trouwens niet zonder risico’s. Dus niet afvallen door een dieet te volgen, maar door een blijvend gezonde voedingswijze aan te leren.
Kinderen in de groei hebben goede voedingsstoffen nodig en bij een streng dieet kunnen er tekorten ontstaan. Als u kiest voor een gezonde en succesvolle manier van begeleiding bij overgewicht of slecht eetgedrag is men bij mij aan het juiste adres. De basis is het aanleren van het eten van drie hoofdmaaltijden, regelmatig een verantwoord tussendoortje en op zijn tijd iets extra’s. Spelenderwijs met spelletjes en opdrachten leer ik kinderen omgaan met hun voeding en worden ze aangezet om meer te bewegen. Dit gebeurt door praktische oefeningen gericht op het in praktijk brengen. Kikforkids is verdeelt in 3 leeftijdscategorieën. 4 tot 8 jaar, 9 tot 13 jaar en 14 tot 16 jaar.

Kikforkids is speciaal bedoeld voor kinderen en het gezin in de leeftijd van 4 tot 16 jaar met overgewicht of slechte eetgewoonten. De methode kan individueel als in groepjes gegeven worden. De gemiddelde duur van het totale traject is afhankelijk van de hulpvraag en kan 3 tot 20 maanden in beslag nemen.
Maak een geheel vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. U krijgt dan inzage in het programma en ik zal u de werkwijze uitleggen.

Per 1 januari 2017 ben ik niet meer aangesloten bij Kikforkids, maar de werkwijze blijft het zelfde.